IRC: Empathy και Xchat στο Gnome 3

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο πήρα από το γεγονός ότι στο Gnome 3, δεν είχα την δυνατότητα όταν βρίσκομαι σε κανάλι στο IRC με το πρόγραμμα XChat να βλέπω όταν κάποιος μου γράφει κάτι. Σαν messanger χρησιμοποιώ το Empathy, το οποίο όταν κάποιος γράφει κάτι, εμφανίζεται ένα μαύρο συννεφάκι, στο οποίο μπορώ να απαντήσω και να συμμετέχω σε συζήτηση.

Καταρχήν, έψαξα το Empathy. Υποστηρίζει IRC, απλά δεν μπόρεσα να καταλάβω πως μπορώ να μπώ. Τελικά η διαδικασία είναι πολύ απλή.

1. Καταρχήν, φτιάξτε τον λογαριασμό και ρυθμίστε το να μπαίνει στο Freenode.



Βλέπετε στην οθόνη ότι γράφει Διαθέσιμος. Σημαίνει ότι μπήκε στο δίκτυο Freenode.

2. Στη συνέχεια πάμε στο Δωμάτιο>Είσοδος στο δωμάτιο και πληκτρολογούμε το δωμάτιο που θέλουμε. πχ #opensuse-el.



Όταν πατήσουμε είσοδος, θα εξαφανιστούν όλα και θα βλέπουμε μόνο το παράθυρο Empathy (ειδικά αν το έχουμε μεγιστοποιημένο).

3. Αυτό που έχει γίνει στην ουσία, είναι ότι άνοιξε ένα νέο παράθυρο με το IRC. Αυτό μπορούμε να το πάρουμε σε περίπτωση που πατήσουμε δίπλα στο δραστηριότητες, όπου εμφανίζεται το πρόγραμμα Empathy. Μας εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο.



Τώρα μπορούμε να έχουμε ανοικτό άλλο πρόγραμμα πχ Firefox και όταν μας γράφουν κάτι, εμφανίζεται συννεφάκι-ειδοποίηση.

ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά λοιπόν την ενσωμάτωση του Empathy, ανοίγω και το Xchat (που χρησιμοποιώ σαν πρόγραμμα για IRC). Πήγα στις προτιμήσεις και ενεργοποίησα την πρώτη σειρά (Show tray ballons) όπως δείχνει η εικόνα:



Τώρα όταν μιλήσει κάποιος, εμφανίζεται πάλι στο κάτω μέρος της οθόνης μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.