Το Google Reader πέθανε, ζήτω το ownCloud

owbCloud logo


Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούσαμε την υπηρεσία της Google με το όνομα Google Read για να διαβάζουμε τα RSS από διάφορα sites. Όμως η Google αποφάσισε να τερματίσει την υπηρεσία αυτή (για δικούς της λόγους) με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες. Αρκετοί χρήστες προσανατολίστηκαν http://theoldreader.com/ ενώ άλλοι στο να στήσουν το Tiny Tiny RSS. Όμως δεν χρειάζεται κανένα από αυτά σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το ownCloud. Αν και ακόμα είναι σε έκδοση Alpha, υπόσχεται πολλά. Μην ξεχνάμε ότι το ownCloud συμμετέχει και στο Google Summer of Code με το openSUSE.

Ας δούμε πως το εγκαθιστούμε:
Η εγκατάσταση γίνεται σε 2 στάδια. Το πρώτο είναι το framework και μετά το RSS News. Αυτό το μοντέλο θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα πρόσθετα.

1. Μεταφερόμαστε στον κατάλογο /var/www ώστε ο χρήστης να έχει δικαιώματα. Δίνετε τις εντολές που βλέπετε μετά το # (και να έχετε δικαιώματα root).
# cd /var/www
# git clone https://github.com/owncloud/appframework.git
Cloning into 'appframework'...
[...]
# git clone https://github.com/owncloud/news.git
Cloning into 'news'...
[...]


2. Στη συνέχεια δώστε τις εντολές:
# ln -s /var/www/appframework /var/www/owncloud/apps
# ln -s /var/www/news /var/www/owncloud/apps


3. Τέλος εξασφαλίστε τα δικαιώματα στον φάκελο cache.
# sudo chown -R www-data:www-data /var/www/news/cache


4. Τώρα απομένει να ενεργοποιήσετε πρώτα το framework και στη συνέχεια το News. Αφού το κάνετε, προσθέστε μερικά RSS και είστε έτοιμοι.

owbCloud RSS


Πηγή Howto: Installing Owncloud News, a self hosted RSS reader

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.