owncloud livecd με γραφικό openbox

Οι περισσότεροι θα έχετε ακουστά (ή θα χρησιμοποιείτε) την υπηρεσία dropbox, η οποία σας δίνει χώρο 2GB για αποθήκευση-αποστολή αρχείων.

Πως θα σας φαινόταν να έχετε όσο χώρο θέλετε; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την χρήση του προγράμματος ownCloud.
Και δεν σταματά εκεί. Μπορείτε να έχετε το ημερολόγιό σας, τις επαφές σας, τους σελιδοδείκτες σας καθώς επίσης και ένα όμορφο τρόπο απεικόνησης των φωτογραφιών.
Έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από το browser (και τα ανάλογα plugins από πλευράς server αλλά και browser). Και δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχουν πολλά μη ενεργοποιημένα προγράμματα που μπορείτε να προσθέσετε ή να κατεβάσετε από την σελίδα και να τα ενεργοποιήσετε.

Κατεβάστε το ISO από την διεύθυνση http://sourceforge.net/projects/owncloud/ και κάψτε το σε ένα δισκάκι. Στη συνέχεια πρέπει να το εγκαταστήσετε (είτε σε ένα παλιό υπολογιστή, είτε σε εικονική μηχανή).
Στο livecd επιλέξαμε το openbox διότι είναι πολύ ελαφρύ γραφικό περιβάλλον. Εφόσων θα λειτουργήσει ως server, δεν χρειάζεστε το γραφικό περιβάλλον.
Αφού κάνετε τις ρυθμίσεις forward στο ρούτερ σας, μετακινηθείτε από τον browser του κυρίως συστήματός σας στην διεύθυνση http://IP-PROVIDER/owncloud και θα έχετε την 2η εικόνα.

Για μια δοκιμή του προγράμματος, δείτε εδώ.

Το ISO έχει χρήστη και κωδικό
owncloud και owncloud
Ο κωδικός του διαχειριστή (για να το εγκαταστήσετε) είναι owncloud.

Για να εισέλθετε στο owncloud, το πρόγραμμα, οι κωδικοί είναι:
Χρήστης: owncloud
Συνθηματικό: owncloud

Δείτε μερικές φωτογραφίες:

Γραφικό περιβάλλον:
Είσοδος στο owncloud:
Η λίστα με τα αρχεία που έχετε:
Επιλογές χρήστη:


Δυο πολύ καλές υλοποιήσεις είναι οι (και οι δυο προσφέρουν 5GB δωρεάν για δοκιμή):
owncube
GetFreeCloud

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.