Δημιουργία Hackergotchi με την χρήση του GIMP

ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Καταρχήν μια μεγάλης ανάλυσης φωτογραφία δεν είναι απαραίτητη μιας και θα μικραίνει η ανάλυση όταν θα μπεί η σκιά και έτσι δεν θα φαίνονται ατέλειες. Μια φωτογραφία μεγάλης ανάλυσης προτιμάται βέβαια γιατί η διαδικασία απλοποιείται. Το θέμα είναι να διαλέξετε μια φωτογραφία που να ταιριάζει στο ταπεραμέντο σας, να βγάζει τον εαυτό σας και να μην στηρίζεται απαραίτητα στην ποιότητα της ανάλυσης.

ΒΗΜΑΤΑ

1. Κόψιμο

Στο πρώτο βήμα θα χρειαστούμε να κόψουμε το περίγραμμα του κεφαλιού. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι να γίνει κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάτε να προσθέσετε ένα κανάλι alpha στο layer γιατί θέλουμε οι διαγεγραμμένες περιοχές να γίνουν διαφανείς.

Η αρχική φωτογραφία ήταν:



1. Εργαλείο ασαφής επιλογής.

Η μέθοδος αυτή είναι χρήσιμη όταν το φόντο περιέχει μεγάλη περιοχή με ίδια χρώματα, με μεγάλη αντίθεση με το αντικείμενο. Χρησιμοποιήστε τιμή Κατώφλι, ότι χρειάζεστε.





2. Εργαλείο μονοπατιών

Χρησιμοποιείστε τις γωνίες που θέλετε στην εικόνα. Δουλέψτε με μεγάλη μεγέθυνση και προσθέστε μικρά τμήματα. Το αποτέλεσμα είναι καλό όταν η αντίθεση μεταξύ αντικειμένου και φόντου είναι μεγάλη.



3. Σύντομη μάσκα

Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που μπορεί να απλοποιήσει την δημιουργία του hackergotchi. Ενεργοποιήστε την λειτουργία σύντομης μάσκας



Με τη το εργαλείο της σβήστρας, σβήστε το πρόσωπο



Απενεργοποιήστε τη σύντομη μάσκα.

Επιλέξτε Επιλογή>Αντιστροφή (Control+I)



Και σβήστε τα γύρω γύρω.

4. Σβήστρα

Αυτό το εργαλείο είναι το πιο χρήσιμο. Επιλέξτε περιοχές και ξεκινάτε στο σβήσιμο. Μετά μεγενθύνετε και σβήνετε λεπτομέρειες.





Με όλα τα παραπάνω το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο:



2. ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Μικρύνετε την ανάλυση σε 80Χ80px. Μετά από αυτό η φωτογραφία θα θολώσει, οπότε θα χρειαστείτε διόρθωση από ΦΙΛΤΡΑ>Βελτιστοποίηση>Sharpen



Τώρα θα χρειαστεί να προσθέσετε μια μικρή σκιά στο φόντο.

Προσθέστε νέο layer και δουλέψτε με το εργαλείο του γεμίσματος με μαύρο χρώμα.





Και τελειώνουμε με την μετακίνηση του πίσω φόντου ώστε να μοιάζει με σκιά.



Και το αποτέλεσμα:



Δείτε μια τεχνική στο παρακάτω βίντεο:



Επίσης μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο google και για άλλες οδηγίες. Μιά στα γρήγορα βρήκα την παρακάτω διεύθυνση του nicubunu.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.