Η απόκτηση από την Attachmate: Τι σημαίνει αυτό για το SUSE, το openSUSE και το ανοικτό λογισμικό;

Ερωτήσεις και Απαντήσεις με τον Jeff Hawn, πρόεδρο και CEO της Attachmate από το Jos Poortvliet, μανατζερ της κοινότητας openSUSE της Novell

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το Jeff Hawn, πρόεδρο και CEO της Attachmate Corporation σχετικά με τις βλέψεις και τις διαθέσεις σχετικά με το SUSE και το openSUSE. Ο Jeff σχολίασε ότι η SUSE είναι μια σημαντική εταιρία και επιχείρηση που θέλει να ενισχύσουν. Ποιες είναι οι σκέψεις του σχετικά με την κοινότητα και τι βλέπει για το SUSE και το openSUSE; Παρακάτω είναι μερικές ερωτήσεις που έθεσα στο Jeff. - Jos.

1. Ανοικτό Λογισμικό

Ποιά είναι η ιστορία-σχέση της Attachmate με έργα ανοικτού λογισμικού;


Η Attachmate δεν έχει εταιρικό υπόβαθρο στις επιχειρήσεις ανοικτού λογισμικού. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα της τεχνολογίας του ανοικτού λογισμικού, ιδιαίτερα του Linux, και η αυξανόμενη αξία το φέρνει στις επιχειρήσεις παγκόσμια. Επίσης αναγνωρίζουμε και την αξία του έργου openSUSE, την συνεισφορά την οποία η κοινότητα προσφέρει στην "επιχείρηση" SUSE και κυρίως τους πολλούς τρόπους τους οποίους η κοινότητα επωφελείται από τους πελάτες του SUSE.

Στο κάτω κάτω της γραφής, είμαστε μια τεχνολογική εταιρία που είμαστε πελατοκεντρικοί, στελεχωμένοι από μηχανικούς και ενθουσιώδης τεχνικούς. Έχουμε πολλούς ιδιώτες που χρησιμοποιούν για πολύ καιρό ανοικτό λογισμικό και συμμετέχουν στο κίνημα του ανοικτού λογισμικού. Αναγνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε γιατί έχει αναπτυχθεί η κοινότητα, ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μέρος της στο μέλλον.

Ποιά είναι η οπτική της Attachmate για το ανοικτό λογισμικό


Η Attachmate αναγνωρίζει ότι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο αξιοποιούν όλο και περισσότερο το ανοικτό λογισμικό στις υποδομές τους, στα κέντρα δεδομένων τους και τους υπολογιστές τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και γι'αυτό το λόγο είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με τις λύσεις ανοικτού λογισμικού και ειδικότερα με την κοινότητα SUSE Linux.

Είναι εύκολο για τον κόσμο να υποθέσει ότι επειδή προς το παρόν δεν είμαστε επιχείρηση ανοικτού λογισμνικού, δεν δίνουμε αξία και δεν το καταλαβαίνουμε. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είμαστε επιχείρηση που καλύπτουμε τις ανάγκες του πελάτη και αυτοί βλέπουν μεγάλη αξία στην αξιοποίηση λύσεων τεχνολογίας που προσφέρει το ανοικτό λογισμικό. Λόφω της φύσης του, το ανοικτό λογισμικό υιοθετήθηκε από εταιρίες σε όλη τη βιομηχανία σε όλο τον κόσμο. Η πρόθεσή μας είναι να το κρατήσουμε έτσι και να συνεχίσουμε αυτό που έκανε τόσο πετυχημένο το ανοικτό λογισμικό σαν λύση στις επιχειρήσεις.

2. SUSE

Ωραία, ποιά είναι τα πλάνα σας για το SUSE;


Δεν μπορούμε να πούμε επακριβώς μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα είναι η πρόθεσή μας να θεσπίσουμε μια ομάδα SUSE, ισάξια με την υπάρχουσα Attachmate και τηεν NetIQ. Πιστεύουμε ότι η θέσπιση της επιχειρηματικής ομάδας θα δώσει καλύτερη εστίαση και ελαστικότητα στην ανάπτυξη σε μια ανταγωνιστική αγορά. Θεωρούμε την SUSE σαν μια αποδεδειγμένη τεχνολογία στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού και στο επιχειρηματικό κομάτι του Linux και θέλουμε μελλοντική ανάπτυξη επάνω σε αυτό. Η πρόθεσή μας για το SUSE είναι να συνεχίσει να παρέχει την ίδια υψηλή ποιότητα λύσεων τεχνολογίας ανοικτού λογισμικού, όπως είναι το SUSE Linux Enterprise Server (SLES), που καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για επεκτασιμότητα, διαλειτουργικότητα και αποτελεσματικότητας.

Τι θα είναι η επιχειρηματική ομάδα SUSE - Τί εννοείτε με τον όρο "επιχειρηματική ομάδα";


Μια επιχειρηματική ομάδα συγκεντρώνει όλες τις πηγές, ανθρώπους, υποδομές που χρειάζονται για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί το προϊόν, να παρέχει λύσεις και υποστήριξη στους πελάτες. Έτσι, ότι είναι γνωστό σήμερα σαν Λύσεις Ανοικτής Πλατφόρμας θα είναι συγκεντρωμένα στην επιχειρηματική ομάδα SUSE. Στις περισσότερες περιπτώσεις η SUSE θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε, αλλά θα έχει ώφελος όντας μια αφιερωμένη και ορατή επιχείρηση με εστιασμένη επιχειρηματική ομάδα από πίσω της.

Προτίθεται η Attachmate να πουλήσει αμέσως την επιχείρηση SUSE;


Θέλω να το ξεκαθαρίσω εδώ: όλες οι προσπάθειές μας θα εστιαστούν να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει η SUSE η μεγαλύτερη παραγωγική επιχείρηση με την δυνατότερη κοινότητα openSUSE. Αυτή είναι μια υγιής, αναπτυσσόμενη δυναμικά επιχείρηση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθήσουμε ώστε η επιχείρηση να μεγαλώσει. Γι'αυτό θέλουμε να ανυψώσουμε την εταιρία SUSE και να λειτουργεί αυτό το κομμάτι της επιχείρησης σαν ξεχωριστή ομάδα όπου αυτό θα λάβει μεγαλύτερη προβολή και εστιασμό.

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για τον ανταγωνισμό στην αγορά του Linux;


Είμαστε ενθουσιασμένοι με την SUSE λόγω των μεγάλων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που ήδη έχει. Με χιλιάδες πιστοποιημένες εφαρμογές ανεξάρτητων πωλητών, την καλύτερη διαλειτουργικότητα και την αξεπέραστη επεκτασιμότητα, παρέχει την καλύτερη αξία και το χαμηλότερο κόστος απόκτησής του στην αγορά. Η Attahmate σκοπεύει να συνεχίσει την δέσμευση στην υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα ανάλογα με το κόστος των προϊόντων της.

Ποιές είναι οι προθέσεις σας για ανοικτού λογισμικού πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από την Novell σήμερα;


Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σχετικά με συγκεκριμένα έργα ή χορηγίες. Περισσότερη ολοκληρωμένη δουλειά χρειάζεται πριν τις συζητήσεις αλλαγής της κατάστασης των ιδιωτικών έργων. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι η νεα επιχείρηματική ομάδα SUSE θα μείνει προσηλωμένη στη συμμετοχή σε έργα και πρωτοβουλίες που είναι σημαντικές για την SUSE και τους πελάτες της.

Θα συνεχίσει η Attachmate να υποστηρίζει την ανάπτυξη του πυρήνα Linux από τους υπαλλήλους όπως έκανε η Novell;


Ναι, θα συνεχίσει. Οι συνεισφορές κλειδιά στον πυρήνα Linux είναι όφελος σε όλη την κοινότητα. Αυτή η συνεισφορά είναι το στοιχείο κλειδί που κάνει την συνεργασία μεταξύ της επιχείρησης και του ανοικτού λογισμικού τόσο επιτυχημένη και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε.

3. openSUSE

Θα αυξήσει ή θα μειώσει η Attachmate τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη και το μάρκετινγκ του openSUSE;


Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει πριν παρθούν αυτές οι αποφάσεις και μερική από την δουλειά δεν μπορεί να γίνει πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά. Η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσει η χορηγία και η συμμετοχή μας στο openSUSE project.

Αυτό θα έχει επίπτωση στην πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ανεξάρτητο ίδρυμα για το openSUSE;


Καμία απόφαση δεν πάρθηκε προς αυτή την πρωτοβουλία. Αυτό είναι ενα μπερδεμένο θέμα που συζητήθηκε έντονα στην κοινότητα τον τελευταίο καιρό. Θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση στην κοινότητα μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Θα συνεχίσει η Attachmate να υποστηρίζει το συνέδριο της openSUSE;


Καμία απόφαση δεν πάρθηκε σχετικά με την συνέχιση της χορηγίας του συνεδρίου openSUSE. Είναι απλά πολύ νωρίς για να πάρουμε αποφάσεις σε συγκεκριμένα θέματα όπως αυτό - χρειάζεται περισσότερη δουλειά και συνεργασία με την ομάδα της SUSE. Η συνολική μας πρόθεση είναι να συνεχιστεί η επιτυχία μέσα στην εταιρία SUSE και αυτό περιέχει την συνεργασία με την κοινότητα openSUSE.

Η απόκτηση από την Attachmate, θα έχει κάποιο άλλο αντίκτυπο στο openSUSE project ή την κοινότητα;


Είμαστε ανυπόμονοι να μάθουμε περισσότερα για το project και να δουλέψουμε μαζί με την κοινότητα και να βρούμε τι δουλεύει καλά, τί μπορεί να γίνει διαφορετικά ή να βελτιωθεί. Αυτή θα είναι μια υψηλή συνεργατική σχέση.

Η Attachmate, έχει πρόθεση να κλείσει την κοινότητα openSUSE project;


Όχι δεν έχει. Η Attachmate έχει πρόθεση να συνεχίσει την χορηγία και την συνεργασία με το openSUSE project. Θεωρούμε το openSUSE project και την μεγάλη κοινότητά του σημαντικό κομμάτι για την εταιρία SUSE και η αξία και η συνεισφορές στην τεχνολογία η οποία αποτελεί το κέντρο των προσφορών της SUSE (δείτε σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα της Attachmate εδώ)

4. Πνευματική ιδιοκτησία

Ποιό ενεργητικό της IP έχει αγοραστεί από την CPTN Holdings LLC;


Η Attachmate δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία της IP που αγόρασε, αλλά μπορεί να ξεκαθαρίσει ότι η CPTN ΔΕΝ αγοράζει προϊόντα. Αγοράζουν 882 πατέντες και εφαρμογές πατεντών όπως περιγράφονται στα αρχικά 8-Κ από την Novell.

Η εξαγορά δεν περιλαμβάνει τα πνευματικά δικαιώματα Novell UNIX (δείτε σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα της Novell εδώ). Αυτό δεν περιλαμβάνει τον κώδικα του προϊόντος ή τις βελτιώσεις και τις υλοποιήσεις του προϊόντος.

Η Attachmate δεν θα αγοράσει μια εταιρία και θα διαφυλάξει ότι δουλεύει ούτε θα παρεμποδίσει την ικανότητα να λειτουργήσει αυτή η επιχείρηση. Έτσι, η SUSE θα διατηρήσει όλη την τεχνολογία, τα δικαιώματα και η IP θα συνεχίσει να αυξάνει.

Θα έχει επίπτωση η εξαγορά από την CPTN Holdings το openSUSE project ή την SUSE;


Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η επιχειρηματική ομάδα SUSE θα διατηρήσει όλη την IP και τα απαιτούμενα δικαιώματα τεχνολογίας για να λειτουργήσει, να συνεχίσει την χορηγία του openSUSE project και την υποστήριξη των πελατών της SUSE.

Τι θα γίνει με τα πνευματικά δικαιώματα Novell UNIX μετά την πώληση της IP στην CPTN Holdings?


Καμία αλλαγή. Η εξαγορά της IP από την CPTN Holdings δεν περιέχει τα πνευματικά δικαιώματα του UNIX και τα πνευματικά δικαιώματα θα συνεχίσουν να ανήκουν στην Novell (δείτε σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα της Novell εδώ).

ΠΗΓΗ:
Attachmate Acquisition: What does it mean for SUSE, openSUSE & open source?

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.