openSUSE Tumbleweed και Factory συγχωνεύονται


Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, οι εκδόσεις openSUSE Tumbleweed και Factory θα γίνουν μία. Σαν Factory θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η επερχόμενη έκδοση (όπως γινόταν παλιότερα). Για τις τεχνικές πληροφορίες πως θα γίνει αυτό, θα γραφτούν πολλά όσο πλησιάζει η 4 Νοεμβρίου, ημερομηνία κυκλοφορίας της 13.2.

Τελευταία, αναφέρθηκαν αφενός πολλές εγκαταστάσεις Factory σε υπολογιστές, αφετέρου σταθερότητα του Factory. Να θυμίσουμε ότι σαν Factory αναφέρεται η έκδοση Rolling (κυλιόμενη), όπου λαμβάνει ότι τελευταίο κυκλοφορεί από λογισμικό. Περνάει πρώτα από διπλό έλεγχο από το Factory-testing.

Το project Tumbleweed είχε ξεκινήσει από τον Greg Kroah-Hartman, και την εποχή εκείνη θεωρούνταν ως Rolling. Η αλήθεια είναι ότι ήταν ημι-rolling. Λάμβανε μόνο τις αναβαθμίσεις των τελευταίων σταθερών λογισμικών. Με κάθε νέα έκδοση της διανομής, λάμβανε όλα τα τρέχοντα-σταθερά πακέτα και συνέχιζε από εκείνο το σημείο την ενημέρωσή του (λάμβανε αρκετά πακέτα από τα τότε Factory).

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος συντήρησης των δυο (προφανώς κάτι τέτοιο θα σκεφτήκανε και στην κοινότητα). Επίσης η ονομασία Factory (ως Rolling) μπέρδευε τον περισσότερο κόσμο που είχε συνδέσει την ονομασία Factory με δοκιμαστική έκδοση. Οπότε από θέμα "μάρκετινγκ", υπάρχει διαφορά.

Έτσι θα έχουμε:
openSUSE Tumbleweed την κυλιόμενη (rolling) διανομή
openSUSE Factory την προς ανάπτυξη έκδοση της διανομής (θα αποτελεί βάση για τις επόμενες εκδόσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.