Εγκατάσταση Enlightenment (E17) στο CentOS 6.3



Τελευταία ασχολούμαι με το Enlightenment στο openSUSE. Είχα την περιέργεια να δω αν μπορώ να εγκαταστήσω το Enlightenment στο CentOS. Ο λόγος ήταν διότι είδα στο αποθετήριο


ότι ο Tomas έχει φτιάξει το Enlightenment για πολλές διανομές. Έτσι, θέλησα να το δοκιμάσω σε Fedora. Είδα ότι δεν το έκανε build ακόμα για την έκδοση 18 (πιθανό να μην βγήκε στο OBS ακόμα), οπότε θέλησα να κατεβάσω την CentOS. Μπήκα στην ιστοσελίδα ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/centos/ και είδα ότι υπάρχει η 6.3 σε CD ενώ η 6.4 είναι 2 DVD. Οπότε προτίμησα την 6.3.

Αφού το εγκατέστησα σε ένα Virtual Box, έκανα το απαραίτητο yum update, ήρθε η ώρα να προσθέσω το αποθετήριο. Έδωσα την εντολή (ως διαχειριστής, όλο σε μια σειρά στο τερματικό σας):


Ωραία, τώρα άνοιξα το πρόγραμμα για εγκατάσταση software και έψαξα για E17 και μου επέστρεψε αποτέλεσμα Enlightenment Window Manager όπου και το επέλεξα. Βρήκε τις εξαρτήσεις κλπ μόνο του και τις εγκατέστησε.
Τελείωσα με αποσύνδεση και κατά την επανασύνδεση επέλεξα το Enlightenment ως default. Έκανα τις ρυθμίσεις και είχα το παρακάτω αποτέλεσμα:

E17 on CentOS


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το openSUSE και το Enlightenment, μπορείτε να βρείτε στο Portal.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.