Έτοιμη η openSUSE 12.2 RC2 για τελική δοκιμή


Σήμερα, το έργο openSUSE διαθέτει την 2η Υποψήφια προς Διάθεση της openSUSE 12.2 για ευρύτερο έλεγχο, με την τελική υποψήφια προς διάθεση να στοχεύεται κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στις δύο εβδομάδες από την προηγούμενη υποψήφια προς διάθεση, κατεύθασε ένας χαμός από διορθώσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως σε υψηλότερου επιπέδου πακέτα καθώς η βασική ομάδα πακέτων σταθεροποιήθηκε και κλειδώθηκε.

Κατεβάστε την

Κατεβάστε την από το software.opensuse.org/developer. Ως συνήθως, διατηρείται μια λίστα με τα πιο ενοχλητικά σφάλματα και μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα σφάλματα (bugs) και/ή να αναφέρετε κάποιο στον Bugzilla. Συνεχίστε την ανάγνωση για λεπτομερή κάλυψη των αλλαγών και κάποια κόλπα και έξυπνες λύσεις για να τη δοκιμάσετε και να βοηθήσετε.

Βασικές αλλαγές


Σε μια αργοπορημένη αλλαγή στη διαστρωμάτωση της διάθεσης, αποφασίστηκε να μετακινηθούν πολλά από τα εγχειρίδια και τα βιβλία από DVD για την δημιουργία χώρου. Αυτά είναι πλέον κομμάτι του pattern ‘books’ το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί ξεχωριστά.

Μικρότερες διορθώσεις χαμηλού επιπέδου έγιναν στο systemd, το kiwi, το clicfs και το udev. Το πακέτο για το kernel firmware και οι λίστες με τα PCI ID ενημερώθηκαν για να υποστηρίζουν το πιο πρόσφατο υλικό. Το GRUB2 είχα κάποιες διορθώσεις και μια ενημέρωση στο branding για την εμφάνιση από το τερματικό. Το Mesa ενημερώθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοσή του.

Το βασικό σύστημα έλαβε κάποιες εκκαθαρίσεις στο πακέτο της εξορισμού ιεραρχίας συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των κουβαλιμένων συνδέσμων σε αφαιρούμενες συσκευές δίσκων από πολύ παλιές εκδόσεις του SUSE Linux, καθώς επίσης πολλές διορθώσεις στο bind, ενημερώσεις και μια διόρθωση ασφαλείας στο bash, βελτιώσεις στο systemd για το autofs και το rsync, το χαρακτηριστικό SSL του ntp διορθώθηκε, και ένα προφίλ για το colord προστέθηκε στο AppArmor. Ο NetworkManager έλαβε μια διόρθωση για να βελτιώσει τον έλεγχο πιστοποιητικών σε εταιρικά δίκτυα. Το Plymouth, η νέα οθόνη εκκίνησης στην 12.2, είχε ένα σπρώξιμο στην έλδοση και έλαβε πολλές μικροδιορθώσεις. Η υποστήριξη του IPv6 ενεργοποιήθηκε στον avahi.

Τα προνόμια στο Polkit χαλάρωσαν ελάχιστα για να επιτρέπουν σε όλους τους χρήστες να εγκαθιστούν ενημερώσεις, όταν έχουν κάνει επιτυχή είσοδο στο σύστημα. Πολλά λάθη στο zypp πίσω από το PackageKit που επηρεάζουν τη λειτουργία στο GNOME έχουν επιλυθεί.

Καθώς προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας στις εκδόσεις λογισμικού που θα συνοδεύσουν την 12.2, εφαρμόζονται προληπτικά διορθώσεις. Αυτές συμπεριλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες openjpeg και tiff. Οι libjpeg-turbo και libgadu έλαβαν μικρές ενημερώσεις έκδοσης, και οι καταρρεύσεις στις libimobiledevice και gphoto2 διορθώθηκαν. Το GPhoto2 επίσης έλαβε και τα τελευταία USB IDs για PTP κάμερες και συσκευές.

Η Mysql έλαβε μια σημαντική διόρθωση σε σφάλμα που προκαλούσε υπερβολική χρήση δίσκου σε ερωτήματα UPDATE, διορθώσεις ασφαλείας ήρθαν και στον apache2, η υποστήριξη του systemd διορθώθηκε στον tomcat, και τα postfix και kvm είχαν μικρές ενημερώσεις έκδοσης.

ight: normal; vertical-align: baseline; white-space: pre-wrap;">
Οι διορθώσεις στο YaST ήταν σχετικά μικρές: τα εργαλεία για το bootloader είχαν κάποιες μικροδιορθώσεις για το GRUB2, συμπεριλαμβανομένης υποστήριξης για την προσθήκη ασφαλών παραμέτρων στον πυρήνα, και το εργαλείο ntp είχα κάποιες διορθώσεις συμπεριλαμβανομένης της εκκίνησης της υπηρεσίες όταν είναι ρυθμισμένη να ξεκινάει.
Ενημερώσεις στην πλατφόρμα ανάπτυξης ήρθαν και στον gcc, llvm, python (2) και php5. Η Python 3 ενημερώθηκε στην έκδοση 3.2.3.

Ο οδηγός γραφικών της Intel έχει ενημερωθεί στην έκδοση 2.20.0, ενεργοποιώντας τα υποσυστήματα SNA και GLAMOR, συμπεριλαμβάνοντας πολλές διορθώσεις στο προεπιλεγμένο υποσύστημα UA. Ένα κρίσιμο σφάλμα βρέθηκε και διορθώθηκε που προκαλούσε κατάρρευση του gnome-shell μετά την επαναφορά από την κατάσταση αναμονής ή την αναστολή.

Ο διαχειριστής οθόνης LXDE, lxdm, υπέστη διόρθωση αποτρέποντας την υπερβολική κατανάλωση CPU. Μια διόρθωση προστέθηκε στο εφαρμογίδιο ρολογιού του XFCE όπου προβάλλεται ένα αναδυόμενο ημερολόγιο και επίσης ενημερώθηκε το εφαρμογίδιο φόρτωσης δικτύου.

Στο KDE 3 διορθώθηκε το udisks2 ώστε να αποπροσαρτούνται κατάλληλα οι συσκευές όταν πιέζεται το πλήκτρο της φυσικής εξαγωγής μέσου.

Το KDE PIM είχε ένα μακρόχρονο σφάλμα διπλοεγγραφών αλληλογραφίας κατά τη χρήση τοπικού φιλτραρίσματος, και τα USB sticks προσαρτούνται με επιλογές flush αντί για async από το KDE Plasma Workshpaces, αποτρέποντας σφάλμα κατά την αποπροσάρτηση όταν μια μακρόχρονη εγγραφή είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στο GNOME διορθώθηκαν πολλά πακέτα, συμπεριλαμβανομένων των inkscape, rhythmbox, Eye of Gnome, gnumeric, evolution, gnote, rednotebook, vinagre, virt-manager, texmaker, και gnome-screensaver. Το Gnome Shell ενημερώθηκε στην έκδοση 3.4.2 με πολλές διορθώσεις, η έκδοση gtk έφτασε στην 3.4.4 και το υποσύστημα υπηρεσίας λογαριασμών στο Gnome Online Accounts δέχθηκε πολλές βελτιώσεις. Tap-για-κλίκ και απενεργοποίηση του touchpad κατά την δακτυλογράφηση ορίστηκαν ως προεπιλογή.

Επιπρόσθετη μεταφρασμένη τεκμηρίωση προστέθηκε στο Gnucash.
Στο LibreOffice ενημερώθηκε στην τελευταία έκδοσή του και το artwork και το branding.

Τέλος, οι μεταφραστικές ομάδες δούλεψαν σκληρά και ενσωμάτωσαν στην 12.2 πολλές γλώσσες και οι προγραμματιστές διόρθωσαν πολλά σφάλματα στις μεθόδους εισαγωγής.

Βοηθήστε

Θα αναρωτιέστε πως μπορείτε να βοηθήσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε δοκιμάζοντας. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση RC από την διεύθυνση software.opensuse.org/developer και δοκιμάστε την στο σύστημά σας! Μπορείτε νε επισκεφθείτε την σελίδα με τα πιο ενοχλητικά σφάλματα για να δείτε εάν τα προβλήματά σας είναι εκεί και εάν δεν τα βρείτε, μπορείτε να δείτε μια λίστα από σφάλματα και/ή να δημιουργήσετε ένα νέο στο Bugzilla. Εάν το σφάλμα που βρείτε είναι σημαντικό, προσθέστε το στην λίστα με τα ενοχλητικά σφάλματα! Εάν είστε προγραμματιστής (ή θέλετε να γίνετε ένας!) υπάρχουν πολλά να κάνετε. Διορθώνοντας σφάλματα σε πακέτα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να μάθετε τρόπους πακεταρίσματος (δείτε την τεκμηρίωση του portal πακεταρίσματος). Μπορείτε να διαβάσετε πως να το κάνετε αυτό εδώ, μέσω ενός απλού συνόλου βημάτων όπου στο openSUSE είναι γνωστό ως ‘BURP-ing’.


Εάν είστε ήδη προγραμματιστής στο openSUSE και θέλετε να ξεκινήσετε την προετοιμασία για την έκδοση μετά την 12.2 μην ξεχνάτε να βάλετε τα πακέτα σας στο αποθετήριο Factory ή να ξεκινήσετε να συντηρείτε κάποιο! Το αποθετήριο Factory έχει ήδη ανοίξει για ανάπτυξη, παρόλο που προς το παρόν προτιμάμε διορθώσεις για την openSUSE 12.2

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάζονται για το openSUSE για να είναι τόσο εξαίσιο. Αν και εστιαζόμαστε στην 12.2, δεν υπάρχουν οι δέκα καλύτεροι συνεισφέροντες στο αποθετήριο factory αυτή τη στιγμή αλλά θα μπορούσαμε να δημοσιεύουμε αυτόν τον αριθμό πιο συχνά στο μέλλον ;-)
Χαρείτε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.